Ambachtelijke Zadelmakerij CAVALLUX

Mijn Leder Verhaal

Hallo, welkom op mijn website. Mijn naam is JP.

Ik vertel je graag hoe mijn Leder avontuur van start ging. Wie weet wordt het misschien de aanzet voor je eigen Leder ontdekkingsreis.

Wat begon als een hobby evolueerde al snel tot een ware passie.

Ik kon me volledig uitleven met leder. Ik wilde dan ook zoveel mogelijk weten over de oude ambacht van het lederbewerken en ging les volgen op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland. Ik kreeg les van echte vakmensen die met hart en ziel hun ambachtelijke stiel uitoefenden en hun kennis wilden doorgeven. Ik behaalde verschillende diploma's en getuigschriften m.b.t. de zadel-en tuigmakerij.

Toch hunkerde ik nog naar meer. Met leder kun je zo onnoemelijk veel meer doen dan alleen maar zadels en tuig maken en herstellen. Vandaar dat ik ook les ging volgen in het maken van lederen handtassen en accessoires. Ik volgde deze lessen bij een uitstekend vakman die graag zijn jarenlange ervaring bij het gerenommeerde handtassenmerk "Delvaux" doorgaf.

Ik volgde nadien ook nog een doorgedreven cursus lederbewerking in het buitenland om me verder te kunnen verdiepen in mijn leder passie.

Vandaar dat CAVALLUX meer werd dan een gewone Zadel- en Tuigmakerij. CAVALLUX is enerzijds een Ambachtelijke Zadelmakerij waar herstellingen en maatwerk aan zadels en tuig uitgevoerd worden. Anderzijds is CAVALLUX een Ambachtelijk Lederatelier waar unieke lederen handtassen, handgemaakte lederen accessoires en andere ledercreaties gemaakt worden naar de wens van de klant.

Na verloop van tijd kreeg ik steeds meer vragen om korte en langere workshops te geven evenals complete opleidingen Lederbewerking. Zo is het Atelier CAVALLUX ontstaan. In een aangename, losse sfeer, aan de rand van een mooi bos, hebben reeds velen hun kennis van lederbewerking op een hoger peil gebracht. Het doorgeven van mijn kennis aan mensen die mijn passie voor leder delen geeft dan ook zeer veel voldoening.

Naast opleidingen Lederbewerking in mijn eigen Atelier CAVALLUX geef ik ondertussen ook reeds meerdere jaren de opleiding Marokijnbewerking evenals de opleiding Ontwerper van Lederen handtassen en accessoires in Syntra Limburg, campus Tongeren en vanaf 2018 ook in Syntra Limburg, campus Neerpelt.

Tot slot geef ik ook nog demonstraties lederbewerking in het openluchtmuseum Midden Limburg, beter bekend als Bokrijk. Daar werk ik reeds vele jaren als LederAmbachter. Je kan me daar ook eens komen opzoeken.


bokrijk met de kippetjes handnaaien van een mooie tas even buiten genieten samen met de geitjes voor mijn schuur samen met Esteban onze kleine deugniet Eltea sleutelhangers voor Tomorrow land


logo cavallux lederbewerking


opleiding lederbewerking à la carte lederen handtas