Ambachtelijke Zadelmakerij CAVALLUX

Opleiding Lederbewerking à la carte

Atelier CAVALLUX biedt je met de opleiding lederbewerking à la carte de unieke mogelijkheid om grotendeels zelf je opleidingstraject samen te stellen en aan te passen aan je specifieke noden of wensen. Zo leer je enkel waar je interesse naar uitgaat. Dit gebeurt natuurlijk steeds in onderling overleg zodat je het maximum uit je opleiding lederbewerking kunt halen.

De opleiding lederbewerking à la carte wordt ook maar aan een beperkt aantal deelnemers tegelijk per lesmoment gegeven. Zo komt elke deelnemer steeds maximaal aan bod en benut je je lesmoment optimaal.

Bij de opleiding lederbewerking à la carte heb je de keuze uit modules van 1, 2, 5, 10, 20 of 25 lessen van telkens 3u30. De kostprijs varieert naargelang de gekozen module. In 95 % van de gevallen verdien je je lesgeld reeds compleet terug tijdens het eerste jaar door de verkoop van je zelf gemaakte creaties.

De lessen gaan door van 9u - 12u30 of van 13u30 - 17u of 17u30 - 21u, naargelang de beschikbare momenten in de planning.

Je kan er ook voor opteren om 2 lessen op één dag te nemen van 9u - 16u30 of 13u30 - 21u, naargelang van de beschikbare momenten in de planning.

De lesmomenten kunnen flexibel worden ingepland en je bepaalt zelf de frequentie. Je bent dus niet steeds verplicht om op hetzelfde tijdstip of dezelfde dag van de week of om de week te komen. Zo kun je je ontluikende passie steeds perfect combineren met je beroeps- en/of familiaal leven.

Atelier CAVALLUX raadt je de module van 25 lessen aan vermits deze een zeer gedegen en complete basisopleiding lederbewerking verstrekt.

Tijdens de basisopleiding lederbewerking van 25 lessen komt het naaien met de hand van lederen handtassen en accessoires uitvoerig aan bod. Naast de ambachtelijke zadelmakersteek leer je tevens een twaalftal bijkomende handnaaisteken. Ook dit is uniek in vergelijking met andere opleidingen lederbewerking en is mogelijk dankzij mijn achtergrond als ambachtelijk zadelmaker.

Bij het naaien met de hand heb je slechts een beperkte basisinvestering aan gereedschappen nodig. Het stelt je ook in staat om problemen op te lossen daar waar het naaimachine verstek laat. Je kunt alles maken wat je wenst en ook overal uitoefenen, thuis, op vakantie, bij vriendinnen. Je hoeft ook niet zwaar te investeren in allerhande machines om creatief met leder bezig te zijn.

Naast het naaien met de hand leer je, indien je dit wenst, tijdens de basisopleiding lederbewerking ook nog naaien met een naaimachine en werken met een filteer- en schalmmachine. Je krijgt ook een zeer grondige uitleg ivm de verschillende soorten leder en hun toepassing, wat te kopen, wat niet, waarop te letten bij de aankoop, hoe je gekocht leder op te slaan, de kostprijs berekenen van een gemaakt stuk, het leder te verven, de randafwerking, enz…

We starten de basisopleiding lederbewerking van 25 lessen met het maken van een aantal lederen accessoires om de basisknepen onder de knie te krijgen. Daarna maken we ook nog een viertal verschillende types van lederen handtassen. Kleur, grootte, ledersoort en dergelijke bepaal je volledig zelf.

We starten steeds met het maken van een ontwerp van een specifieke tas, gevolgd door een maquette en het uiteindelijk patroon. Elk van deze stappen wordt uitvoerig toegelicht. We behandelen tevens het plaatsen van de verschillende mogelijke lederen voeringen, zakjes, ritsen, mogelijke handvaten, rugriemen, sluitingen en nog veel meer.

Na het beëindigen van deze module van 25 lessen ben je normaal in staat om je eigen lederen handtassen en accessoires te maken, gebaseerd op de meeste handtassen en accessoires die je hebt gemaakt.

Dus, indien je interesse hebt in een gedegen basisopleiding onder professionele begeleiding in een goed uitgerust Atelier CAVALLUX, opteer dan zeker voor de module van 25 lessen. Het verandert je kijk op de wereld en de mode en geeft je een enorme boost om je eigen creativiteit ten volle te ontplooien.opleiding lederbewerking à la carte in atelier CAVALLUX

logo cavallux lederbewerkingcursisten aan het werk handnaaien van een mooie lederen tas nog een andere lederen tas aan het maken mooi resultaat klaar voor de actie de leder kamer van Atelier CAVALLUX 1 de leder kamer voorraad van Atelier CAVALLUX 2 de les kamer van Atelier 2